Ruby on Rails expert

Media items

Met de media items uit Glance Media bied Glance CMS een centrale plek om afbeeldingen en documenten te beheren. Hier kunnen ook afbeeldingen geüpload en bijgesneden worden. Met behulp van Tags kunnen media items makkelijk gecategoriseerd worden.

Media items aanmaken

Media items kunnen in het beheer gedeelte en in de front-end aangemaakt worden. In de front-end kan maar één afbeelding per keer geüpload worden, wat handig is om snel een afbeelding op een pagina te plaatsen. Om collecties van afbeeldingen te uploaden kan beter de beheer interface gebruikt worden: hier kan in één keer een hele set afbeeldingen geüpload worden.

Om media items in het beheer gedeelte toe te voegen kan via het CMS Paneel naar de media bibliotheek genavigeerd worden. Daar kan met de nieuw actie één of meerdere afbeeldingen of documenten toegevoegd worden. Deze kunnen direct van Tags voorzien worden en kunnen titels aangepast worden.

Media items toevoegen aan pagina

Om media items toe te voegen en te plaatsen op een pagina kan een Afbeelding widget of een Downloads widget gebruikt worden. Deze widgets hebben media item inputs die het mogelijk maken om in het cms de media bibliotheek te openen. In dit cms overzicht van de media bibliotheek kan een bestaand media item gekozen worden, of kan een nieuw aangemaakt worden die dan vervolgens direct voor het widget gebruikt wordt.

glance media screenshot
Voorbeeld van de media biblotheek in het beheer gedeelte.
media item widget
Voorbeeld van het afbeeldingswidget dialoog.
media libary cms
Voorbeeld van de media bibliotheek in het cms.