Ruby on Rails expert

Afbeelding

Met de afbeeldings-widget kunnen afbeelding uit de media library geplaatst worden. Deze kunnen voorzien worden van een titel en onderschrift, of kunnen, eventueel in combinatie met andere afbeeldingen, uitgelicht worden in een popup (lightbox).

Opties

Media item

Door hier op te klikken wordt het overzicht van de media library geopend. Kies hierin de afbeelding die toegevoegd moet worden op de pagina of upload een nieuwe afbeelding. Voor meer informatie over dit overzicht zie Media items.

Afbeeldingsformaat

De media library ondersteunt meerdere formaten van verschillende resoluties en verhoudingen. Kies hier het best passende formaat.

Onderschrift

Kies voor een optioneel onderschrift voor de afbeelding, zoals bij de afbeelding hiernaast. Er kan gekozen worden voor de naam van de afbeelding, de titel van het widget of een custom onderschrift.

Afbeelding titel/alt

De alt van de afbeelding wordt gebruikt als alternatieve tekst voor als de afbeelding niet goed geladen wordt of voor gebruikers die geen afbeeldingen kunnen zien en bijvoorbeeld screen readers gebruiken. Standaard wordt het alt-attribuut van het media item gebruikt, maar andere opties zijn beschikbaar.

Link

Een link op een afbeelding kan bestaan uit een URL, een pagina ID of een popup. Een url kan gewoon ingevuld worden, voor een pagina ID moet de bijpassende pagina ID gevonden worden. Zie Interne links voor meer informatie over de werking van pagina IDs.
Bij de popup opties kan ook een popup groep geselecteerd worden, zodat in de popup genavigeerd kan worden tussen afbeeldingen met dezelfde popup groep.

media item widget
Voorbeeld van een afbeeldings widget bewerken.
voorbeeld afbeelding strandhuisjes
Voorbeeld van een afbeeldings widget